Quantcast

NS seme » O distributivnom centru Instituta

Institut za ratarstvo i povrtarstvo je sagradio skladišno-distributivni centar da bi maksimalno izašao u susret svojim kupcima. Centar se nalazi na Rimskim šančevima pored Novog Sada i predstavlja moderni objekat sa najnovijom opremom za skladištenje i čuvanje semena.

Centar pokriva 8.000 m² i skladišni prostor za 8.500 tona semena. Objekat takođe obezbeđuje optimalne skladišne uslove, poput stabilne temperature i vlažnosti vazduha, kao i efektivne kontrole štetočina. U ponudi je seme praktično svih važnih ratarskih i povrtarskih kultura pre setvene sezone i tokom nje. U distributivnom centru kupci mogu dobiti besplatne preporuke i savete pre kupovine semena.

Institut ima veliki udeo na globalnom tržištu semena i izvozi svoje seme u više od 30 zemalja, od Argentine do Kine i Indije. U Evropi je oko 13% površina pod suncokretom zasejano institutskim hibridima. Institut za ratarstvo i povrtarstvo stalno proširuje svoj udeo na međunarodnom tržištu i trenutno je neprikosnoveni lider u jugoistočnoj Evropi. Kupci iz čitavog sveta mogu kontaktirati naš prodajni sektor i poručiti bilo koju našu sortu ili hibrid. Kancelarija za spoljnu trgovinu zapošljava 6 radnika koji govore svetske jezike i kompetentni su za čitav sortiment u ponudi. Kancelarija za domaći promet je uveliko zaslužna za vrhunsku poziciju Instituta u srpskoj poljoprivredi. Promoteri Instituta organizuju brojne promocije koje su takođe doprinele popularnosti institutskih sorti i hibrida u Srbiji.