Znajući da je uljana repica perspektivna uljarica, sve veći broj poljoprivrednih proizvođača nas svojim parcelama seje ovu industrijsku biljku. Prošle vegetacione sezone površine pod uljanom repicu su povećane, te je ova uljarica zauzimala 27.000 hektara širom naše zemlje. Ove godine, kada su jari usevi podbacili, dovela je do većeg interesovanja poljoprivrednih proizvođača za gajenje ozimih biljnih vrsta, kakva je i uljana repica, te je posejana na površini od oko 35.000 do 37.000 hektara. Uljana repica poljoprivrednim proizvođačima donosi prve prihode u godini, a zahvaljujući stabilnoj ceni omogućava ulaganja u narednu proizvodnju.

Uljana repica ostavlja zemljište u dobrom stanju i rano se skida sa parcele, tako da se naknadni usev, najčešće strna žita, seje na vreme, na dobroj parceli i samim tim ostvaruje dobre prinose. Ova biljna vrsta može da se gaji na različitim tipovima zemljišta, čak i na zagađenim, gde je nemoguće gajiti druge biljne vrste.

Prinosi uljane repica prethodne sezone varirali su od 2,7 t/ha do 3,3 t/ha u zavisnosti od primenjene agrotehnike, agroekoloških uslova, jer prirodne nepogode dovode do promene u prinosu. Izbor sorte odnosno hibrida je jedan od ključnih faktora za uspešnu proizvodnju, pa su tako svim poljoprivrednim proizvođačima stručnjaci iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, instituta od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju radi da daju savetе kako bi ostvarili željene rezultate.