U sredu, 12. decembra održano je 31. Tematsko savetovanje – TOSS 2018, čiji je domaćin bio Institut za ratarstvo i povrtarstvo.

Nacionalno društvo za procesnu tehniku i energetiku u poljoprivredije glavni organizator TOSS 2018, a suorganizatori savetovanja bili su Institut za ratarstvo i povrtarstvo i Poljoprivredni fakultet Novi Sad.

U velikoj sali Odeljenja za kukuruz, skup je otvorio predsednik Nacionalnog društva za procesnu tehniku i energetiku u poljoprivredi  (PTEP), dr Velimir Lončarević. Na savetovanju su obrađene dve tematske oblasti: inovativnost i kreativnost u sušenju, skladištenju, doradi i preradi poljoprivrednih proizvoda sa primerima iz prakse i nauke i aktuelnosti u tehnici i tehnologiji hrane za životinje.

Direktor Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, dr Svetlana Balešević Tubić, poželela je u svoje i u ime kolektiva Instituta srdačnu dobrodošlicu prisutnim posetiocima i naglasila značaj održavanja Tematskog savetovanja na kome se razmenjuju znanja i iskustva iz oblasti nauke i tehnologije.

Pomoćnik direktora za naučnoistraživačke poslove dr Ana Marjanović Jeromela održala je uvodno izlaganje i predstavila Institut učesnicima savetovanja.

Savetovanje je okupilo preko 90 učesnika, a predstavljeno je osam radova koji se bave aktuelnim problemima procesne tehnike i energetike u poljoprivredi i proizvodnji hrane za životinje.

 

[do action=”fb-foto”]https://www.facebook.com/pg/nsseme.ifvc/photos/?tab=album&album_id=10157102018714824[/do]