dr Radivoje Jevtic

Predsednik Društva za zaštitu bilja Srbije prof. dr Goran Delibašić uručio je Spomen plaketu društva dr Radivoju Jevtiću

Povodom obeležavanja 60. godišnjice Društva za zaštitu bilja Srbije, na VII Kongresu o zaštiti bilja, koji je od 24. novembra do 28. novembra 2014. održan na Zlatiboru, nagrađene su ustanove i pojedinci koji su značajno doprineli radu i afirmaciji Društva za zaštitu bilja Srbije. Među nagrađenima su i tri stručnjaka iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada.

POVELJA DRUŠTVA, u znak priznanja za posebne rezultate u oblasti zaštite bilja i aktivnosti u Društvu, dodeljena je prof. dr Radosavu Sekuliću (u penziji).

POVELJA POČASNOG ČLANA, za poseban doprinos razvoju struke zaštite, dodeljena je prof. dr Sretenu Stamenkoviću (u penziji).

SPOMEN PLAKETA DRUŠTVA, za poseban doprinos u struci i aktivnostima u Društvu, dodeljena je dr Radivoju Jevtiću, naučnom savetniku koji u okviru Odeljenja za strna žita radi na poslovima fitopatologa.

Dr Radivoje Jevtić je u periodu 2008-2012. bio član Glavnog odbora, a zatim predsednik Komisije za skupove. Član je komisije za standardizaciju termina u zaštiti bilja (fitopatologija). Od 2012. godine je član Suda časti Društva. Dr Radivoje Jevtić je urednik za oblast bolesti biljaka naučnog časopisa Pesticidi i fitomedicina i član redakcije stručnog časopisa Biljni lekar.