GMU_5857 aInstitut za ratarstvo i povrtarstvo bio je domaćin predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije i delegaciji resornog ministarstva Republike Irske.

V.d. direktora Instituta prof. dr Jan Turan izrazio je zadovoljstvo zbog posete delegacije Ministarstva poljoprivrede na čelu sa državnim sekretarom Danilom Golubovićem i predstavnika irskog ministarstva poljoprivrede Dejvida Batlera i istakao da je Institut za ratarstvo i povrtarstvo kao državna institucija lider u oblasti semenarstva kako u Republici Srbiji, tako i u regionu.

Sastanak je upriličen na Rimskim šančevima u svečanoj sali Odeljenja za kukuruz, gde su dr Vladimir Miklič, pomoćnik direktora za organizaciju poslova u proizvodnji i plasmanu i dr Đura Karagić, upravnik zavoda za krmno bilje, održali prezentacije.

Gosti su tom prilikom upoznati sa delatnostima Instituta, kao i sortama i hibridima koje Institut stvara. Državni sekretar Danilo Golubović istakao je da je Republika Irska vodeća zemlja Evropske unije po izvozu poljoprivrednih proizvoda. Predstavnik irskog ministarstva g. Dejvid Batler ocenio je da bi saradnja naše dve zemlje bila u skladu sa Strategijom razvoja poljoprivrede Republike Srbije. Delegacija je nakon sastanka na čelu sa direktorom Instituta obišla doradni i distributivni centar na Rimskim šančevima, gde je demonstriran način i sistem njihovog funkcionisanja.