U hotelu Palisad, na Zlatiboru, danas je krunisano prvo Savetovanje agronoma Srbije i Republike Srpske potpisivanjem ugovora o naučnoj i poslovno-tehničkoj saradnji između Instituta za ratarstvo i povrtarstvo i Poljoprivrednog instituta iz Republike Srpske, Banja Luka.

U prisustvu ministra nauke i tehnologije Republike Srpske, prof. dr Jasmina Komića, pomoćnika ministra za nauku Republike Srbije, Nikole Tanića, i dr Sanje Vasiljević, pomoćnika direktora za naučnoistraživačke poslove, dve domaćinske kuće su formalizovale svoju saradnju i učinile korak napred ka daljem partnerstvu.

Svojim potpisom, prof. dr Jan Turan, direktor Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, i prof. dr Vojislav Trkulja, direktor Poljoprivrednog Instituta Republike Srpske, ostavili su trag na papiru i time ozvaničili jednu novu putanju ka uspešnoj budućnosti.

Direktor Turan je naglasio da je reč o nadovezivanju, o dokazu da ne možemo jedni bez drugih, dok je direktor Trkulja istakao da ove dve institucije već decenijama sarađuju, tako da ovo predstavlja izuzetno značajan događaj ka nastavku uzajamne podrške.

Ministar Komić je u svom obraćanju rekao da očekuje da ovaj ugovor dovede do razvoja nauke u poljoprivredi kao i da se unapredi poljoprivredna proizvodnja sa obe strane Drine, kao i da veruje da će doći do nastavka održavanja ovog Savetovanja agronoma Srbije i Republike Srpske.

Na kraju, svojim rečima ovaj događaj obeležio je i pomoćnik ministra Nikola Tanić, koji je ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja poželeo uspešnu i plodnu saradnju ovim dvema institucijama. Uz isticanje značaja Instituta za ratarstvo i povrtarstvo kao dike i ponosa resornog ministarstva, gospodin Tanić je pozdravio sve prisutne i rekao da će Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, podržati ovaj ugovor i pružiti potrebnu podršku.

 

[do action=”fb-foto”]https://www.facebook.com/pg/nsseme.ifvc/photos/?tab=album&album_id=10156268901609824[/do]