PROF. DR BOGDAN KUZMANOVIĆ, PREDSEDNIK UO INSTITUTA, I MINISTAR KRKOBABIĆ ZASLUŽNI ZA BESPLATNU DOSTAVU SEMENA RATARIMA

Da država vodi brigu o poljoprivrednicima, ali i da im pomaže u vreme vanrednog stanja i epidemije virusa korona, kada je teško nabaviti repromaterijal i obaviti prolećnu setvu, najbolje potvrđuje saradnja ministra Milana Krkobabića, zaduženog za regionalni razvoj, i prof. dr Bogdana Kuzmanovića, predsednika Upravnog odbora Instituta za ratarstvo i povrtarstvo. Zahvaljujući njima je postignut dogovor između “Pošte Srbije“ i Instituta za ratarstvo i povrtarstvo o besplatnoj dostavi semena na kućnu adresu ratarima starijim od 70 godina.

Zahvaljujući podršci predsednika Vučića i Vlade Republike Srbije, Institut za ratarstvo i povrtarstvo je proglašen za ustanovu od nacionalnog značaja čime je stavljeno do znanja da država Srbija stoji iza Instituta koji proizvodi srpsko seme i da ne zavisi od uvoza semena iz inostranstva. Takođe, ovom važnom odlukom sprečena je i svaka pomisao prodaje i privatizacije Instituta. U danima kada je cela planeta opterećena iskušenjima zdravstvene bezbednosti, vidimo koliko je značajno što Srbija ima svoje proizvođače.

Službe za marketinške i komercijalne poslove Instituta obezbedili su da se ova akcija sprovodi efikasno i uspešno sve dok naši 70+ poljoprivrednici budu imali potrebe za tim, u periodu prolećne setve.

Ovakvi pozitivni primeri potvrđuju da postoje načini da se poljoprivrednicima olakša posao. Ovom zajedničkom akcijom ne pomažu se samo pojedinačna poljoprivredna gazdinstva već i celokupna srpska poljoprivreda.