dr Vladimir MikličNa skupu je prezentovano 29 radova (od 35 objavljenih u Zborniku radova) u vezi sa proizvodnjom i preradom suncokreta i soje. Savetovanje je bilo koncipirano tako da su prvog dana pre pauze održana uvodna predavanja, a nakon pauze su predstavljeni naučni radovi. Drugog i trećeg dana su prezentovani naučni radovi koji su vezani za gajenje uljarica, uticaj različitih faktora na prinos i sadržaj ulja, tehnološki proces proizvodnje i prerade. Dr Vladimir Miklič je prezentovao rad grupe autora pod nazivom Hibrid suncokreta SUMO 1 PRnajbolje iz Srbije, dr Sandra Cvejić rad pod nazivom Stvaranje i korišćenje visokooleinskih hibrida suncokreta, dr Igor Balalić rad pod nazivom Sadržaj ulja kod NS hibrida suncokreta u zavisnosti od lokaliteta i dr Vera Popović rad pod nazivom Variranje sadržaja ulja u NS sortama soje u različitim agroekološkim uslovima gajenja. Nakon izlaganja radova održane su prezentacije firmi vezanih za preradu uljarica: HF Press+Lipidtech i Ilchman Fordertechnik iz Nemačke, Spinlock iz Argentine, Europa Crown Ltd. iz Velike Britanije i De Smet Ballestra Group iz Belgije.

Poslovna zajednica D.O.O. Industrijsko bilje iz Novog Sada, povodom 55. jubilarnog savetovanja, dodelila je zahvalnicu Institutu za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada za svesrdno zalaganje i dugogodišnju uspešnu saradnju.

Tokom boravka, obavljeni su poslovni razgovori sa fabrikama ulja iz Srbije, kolegama sa Tehnološkog fakulteta iz Novog Sada, kao i sa kolegama iz kompanije Syngenta.