Institut za ratarstvo i povrtarstvo učestvuje na drugom Regionalnom poslovnom forumu, koji se održava u periodu od 1. do  4. oktobra.

Organizatori Regionalnog poslovnog foruma su Autonomna pokrajina Vojvodine i Skupština evropskih regija, u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine, Razvojnom agencijom Vojvodine, Novosadskim sajmom i Evropskom mrežom preduzetništva.

Učesnici Foruma su eminentne kompanije iz regije, među kojima je Institut zauzeo značajno mesto, kao i regionalne privredne komore, regionalne razvojne agencije i druge institucije koje pružaju podršku za razvoj malih i srednjih preduzeća, uz unapređenje poslovne i investicione klime.

Ovogodišnji Forum okupio je 200 učesnika iz 21 zemlje sa četiri kontinenta, a zakazano je preko 140 bilateralnih susreta. Regionalni poslovni forum održava se u vreme trajanja 52. Međunarodnog sajma lova, ribolova i turizma „LORIST“.

Predvođeni sekretarom Privredne komore Vojvodine, Branislavom Mamićem, učesnici Foruma posetili su Rimske šančeve u želji da se upoznaju sa rezultatima višedecenijskog naučnoistraživačkog rada vodeće naučne institucije u oblasti stvaranja novih sorti i hibrida ratarskih i povrtarskih biljnih vrsta, Instituta za ratarstvo i povrtarstvo.

U svoje lično ime i u ime kolektiva Instituta, srdačnu dobrodošlicu prisutnima poželeli su dr Ana Marjanović Jeromela, pomoćnik direktora za naučnoistraživačke poslove i dr Vladimir Miklič rukovodilac Odeljenja za suncokret.

Tokom 80 godina rada, Institut je od poljoprivredne stanice izrastao u moćnog giganta evropske i svetske poljoprivredne nauke. Uspeh Instituta ogleda se u brojnim naučnim dostignućima, najkvalitetnijim sortama i hibridima priznatim u zemlji i inostranstvu i korpusu zaposlenih Instituta koji predano rade na razvoju poljoprivredne nauke i primeni znanja u praksi, naglasio je dr Miklič i sa ponosom najavio da će Institut za ratarstvo i povrtarstvo biti domaćin dve svetske konferencije koje se po prvi put organizuju na evropskom kontinentu, a to su Međunarodna konferencija o soji (World Soybean Research Conference XI) i Međunarodna konferencija o suncokretu (International Sunflower Conference).

Nakon uvodnog predavanja i ručka, učesnici Foruma su posetili Skladišno-distributivni centar i demo oglede Instituta.

Učesnici Foruma su svojom posetom Institutu ukazali veliku čast i zadovoljstvo.

Institut za ratarstvo i povrtarstvo, institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, učesnik je i organizator mnogih naučnih i stručnih skupova na kojima se spajaju nauka i praksa.

 

Galerija fotografija…