SONY DSCManifestacija Agrokaravan u organizaciji Instituta za ratarstvo i povrtarstvo (NS Seme) već treću godinu se održava širom Srbije. Agrokaravan je stigao i u Staru Pazovu. Takmičenje u znanju iz 10 oblasti poljoprivrede održano je u pozorišnoj sali u Staroj Pazovi. Učestvovale su dve ekipe – Opština Stara Pazova i Opština Loznica.

Promoter Instituta dipl. inž. Branislav Živanović je pozdravio sve goste i takmičare i iskoristio priliku da ukratko predstavi rad i dostignuća Instituta. Skup je pozdravila i Dragana Stojanović ispred Opštine Stara Pazova, opštinske Uprave, Odeljenja za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i svoje lično ime. Ponosna što je Agrokaravan svratio i do Stare Pazove, g-đa Stojanović je poželela uspeh takmičarima.

Takmičenju je prethodio bogat kulturno-umetnički zabavni program, ispunjen pesmom, igrom i poezijom. U takvoj opuštenoj i veseloj atmosferi počelo je takmičenje u kome su od mogućih 557 pitanja, takmičari obe ekipe odgovarali na po 20 pitanja, a o tačnosti odgovora je odlučivao žiri u sastavu: dr Radivoje Jevtić (predsednik), dr Đorđe Jocković, dr Vera Popović, dr Jelena Ovuka i dipl. inž. Mladen Ignjatović, naučni i stručni radnici našeg Instituta.

U oštroj „borbi znanja“ za nijansu boljom se pokazala ekipa iz Stare Pazove.

Nakon takmičenja, u prijatnoj atmosferi i uz domaće specijalitete, usledilo je druženje zajedno sa gostima.

 

[do action=”fb-foto”]https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10153137121159824.1073742030.56790329823&type=3&uploaded=78[/do]