INSTITUT ZA RATARSTVO I POVRTARSTVO, INSTITUT OD NACIONALNOG ZNAČAJA ZA REPUBLIKU SRBIJU, OBEZBEDIO ISPORUKU SEMENA ZA PROLEĆNU SETVU

 

Cenjeni poljoprivrednici, zadrugari i domaćini,

Institut za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu, zajedno sa javnim preduzećem Pošta Srbije, postigao je dogovor o besplatnoj isporuci semena za prolećnu setvu ugroženom delu stanovništva – poljoprivrednicima starosti preko 70 godina, u seoskim sredinama.

Sve količine semena kukuruza, suncokreta i krmnog bilja koje se naruče u Institutu, Pošta Srbije će u optimalnom roku dostavljati na naznačenu adresu, a ta usluga se neće naplaćivati, dok traje vanredno stanje i epidemija virusa korona.

Institut za ratarstvo i povrtarstvo je od samog početka bio sinonim za domaćinsku semensku kuću, sa tradicijom dugom preko 80 godina. U svojoj bogatoj istoriji, njegovi temelji nikada nisu bili poljuljani, a briga za seosko stanovništvo je oduvek držala visoko prvo mesto.

I u ovim izazovnim vremenima, Institut, kao Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju je tu da obezbedi neometanu prolećnu setvu i time doprinese sigurnosti u proizvodnji hrane.

Tim povodom, Institut otvara namensku telefonsku liniju:

Besplatni broj: 0800 000 021

E-mail adresa: distributivni@nsseme.com

Radno vreme: radnim danima od 7h do 13h

 

Plaćanje se izvršava pouzećem naručene robe.

 

Seme šampiona, za uspešnu setvu!

 

dr Svetlana Balešević Tubić

Direktor Instituta