Dani krsturske paprikeTradicionalna manifestacija “Dani krsturske paprike” i ovoga puta je okupila veliki broj proizvođača i otkupljivača paprika, ljubitelje paprike i posetioce koji su tokom vikenda (15. i 16. avgusta 2015) uživali u raznovrsnom kulturno-umetničkom programu, tradicionalnalnim jelima, u kasačkim trkama, u izložbi ručnih radova, kao i u muzici lokalnih tamburaških bendova.

Ovu turističko-privrednu manifestaciju, koja se po četvrti put održala u Ruskom Krsturu, organizovali su udruženje paprikara “Kapsikum anum”, ispred kog su naši prijatelji i partneri Slavko Malacko, Dušica Oroz, Vladimir Varga, Konjički klub “Rusin”, Udruženje žena “Bajka” i Udruženje zanatlija i privatnih preduzetnika iz Ruskog Krstura.

Institut za ratarstvo i povrtarstvo se po drugi put predstavio na „Danima krsturske paprike“ sa svojim sortimentom paprika i belim lukom Bosut.

Zapažena je veoma velika zainteresovanost proizvođača iz Ruskog Krstura i okoline za sorte paprika kao što su Amfora, Novosađanka i Kurtovska kapija.

Iskoristili smo priliku da obiđemo proizvodna i ogledna polja kod naših domaćina: Dušice Oroz, Marine Đuđar i Željka Žiroša.

[do action=”fb-foto”]https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10153579803389824.1073742060.56790329823&type=3&uploaded=28[/do]