ns-seme-donacijaInstitut za ratarstvo i povrtarstvo, institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, u svojoj dugoj tradiciji preko 80 godina uvek je brinuo o poljoprivrednim proizvođačima.

Institut za ratarstvo i povrtarstvo je u ovim izazovnim vremenima uputio pomoć u semenskom materijalu najugroženijim porodicama na teritoriji Kosova i Metohije.

Institut je donirao i dopremio 5 tona pšenice robne marke NS seme kako bi poljoprivredni rad ostao neometen i time doprineli sigurnosti u proizvodnji hrane.

Eparhija raško-prizrenska, preko svoje dobrotvorne organizacije „Majka devet Jugovića“, se već dugi niz godina bori da preostalo srpsko stanovništvo na teritoriji Kosova i Metohije ne strahuje od gladi i bede koja i danas zaviruje u njihove domove.

Hraniti preko 2000 socijalno najugroženijih ljudi, žena i dece, težak je i iscrpljujuć posao, ali Institut pomaže i podržava njihov rad i omogućava im da ga obavljaju uz puno uspeha.

Učešćem u humanitarnim aktivnostima i brigom o poljoprivrednim proizvođačima širom zemlje, Institut za ratarstvo i povrtarstvo opravdava status instituta od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju.