Jegor-MiladinovicInstitut za ratarstvo i povrtarstvo, institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, u svojoj dugoj tradiciji preko 80 godina uvek je brinuo o poljoprivrednim proizvođačima.

Institut je i u ovim izazovnim vremenima donirao seme kukuruza robne marke NS seme Crvenom krstu Novi Sad za najugroženije poljoprivrednike, kako bi obezbedili neometanu setvu i time doprineli sigurnosti u proizvodnji hrane.

Prof. dr Jegor Miladinović, v.d. direktora Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, istakao je da Institut za ratarstvo i povrtarstvo kao društveno odgovorna organizacija i ove godine učestvuje u akciji Crvenog krsta i Južnobačkog upravnog okruga sa pomoći od 1900 setvenih jedinica kukuruza.

Milan-NovakovicDonirani su najkvalitetniji NS seme hibridi kukuruza koji će poljoprivrednim proizvođačima doneti dobar rod.

Načelnik Južnobačkog upravnog okruga Milan Novaković zahvalio se Institutu za ratarstvo i povrtarstvo na učešću u humanitarnoj akciji koja se sprovodi godinama unazad. NS seme kukuruza će ove godine biti donirano poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije 14 prigradskih mesnih zajednica i 11 opština sa područja Južnobačkog okruga.

Sekretar Crvenog krsta Dragan Lazić izrazio je čast i zadovoljstvo saradnjom sa Institutom za ratarstvo i povrtarstvo i Južnobačkim upravnim okrugom u ovoj humanitarnoj akciji koja se tradicionalno sprovodi već petu godinu.

ns-seme-crveni-krst-2021Učešćem u humanitarnim aktivnostima i brigom o poljoprivrednim proizvođačima širom zemlje, Institut za ratarstvo i povrtarstvo opravdava status instituta od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju.

 

Izvor: Novosadska TV