U ovim izazovnim vremenima, Institut za ratarstvo i povrtarstvo, Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, prepoznao je značaj društveno odgovornog poslovanja koje neguje godinama i donirao seme Crvenom krstu Novi Sad za naše najugroženije poljoprivrednike.

Ovom velikom humanitarnom akcijom, organizovanom uz podršku Južnobačkog upravnog okruga i Crvenog krsta Novi Sad, Institut je podsetio sve na solidarnost i brigu o svim članovima društva, posebno onima koji su najugroženiji.

Institut za ratarstvo i povrtarstvo ovom prilikom je donirao seme kukuruza, suncokreta i soje, pod robnom markom „NS SEME“, u vrednosti od 4,5 miliona dinara.

Količina doniranog semena biće dovoljna da se poseje oko 550 hektara.

Načelnik Južnobačkog upravnog okruga g. Milan Novaković izrazio je neizmernu zahvalnost Institutu na odgovornosti koju pokazuje godinama unazad i prepoznaje pravi trenutak kada je potrebno pomoći našim poljoprivrednim proizvođačima.

Naglasio je da će seme preko logistike Crvenog krsta biti distribuirano svim opštinama Južnobačkog okruga. Seme će dobiti svih 14 prigradskih mesnih zajednica sa područja grada Novog Sada i 12 lokalnih samouprava.

Društveno odgovorno poslovanje predstavlja jedno od temeljnih načela poslovanja Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, instituta od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, a u ovim teškim vremenima naročito je važno pružiti solidarnost onima kojima je to najpotrebnije i zajednički se izboriti da naše njive budu pune.

Želimo vam visoke prinose i uspešnu proizvodnu godinu.

 

Vaš Institut za ratarstvo i povrtarstvo

Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju