nsseme-zemlja-zivih-2021U sklopu svojih aktivnosti društvene korporativne odgovornosti, Institut za ratarstvo i povrtarstvo, insitut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, kao i godinama unazad uputio je pomoć zajednici „Zemlja živih”, centru za rehabilitaciju obolelih od bolesti zavisnosti SPC, koji je osnovan u manastiru Kovilj 2005. godine. Pomoć je realizovana u sklopu zajedničke akcije sa Skupštinom grada Novog Sada.

„Zemlja živih” se bavi i poljoprivrednom proizvodnjom u svrhu sopstvene proizvodnje hrane, a Institut je donirao semensku robu brenda NS SEME.

Zamenik direktora Instituta doc. dr Vuk Radojević istakao je da Institut za ratarstvo i povrtarstvo kao društveno odgovorna institucija prepoznaje značaj i potrebu da se nađe pri ruci onima kojima je podrška najpotrebnija i iskreno se zahvalio eparhiji Bačkoj, manastiru Kovilj i svima koji učestvuju u zajednici „Zemlja živih”.

Episkop mohački Isihije se zahvalio Institutu za ratarstvo i povrtarstvo na poseti i donaciji kvalitetnog semena manastiru Kovilj i zajednici „Zemlja živih”.

Godinama unazad Institut za ratarstvo i povrtarstvo obezbeđuje dovoljnu količinu semenske robe i pruža solidarnost svim članovima društva.