jan-turanDana 12.10.2016. godine, Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada donirao je semensku robu – pšenicu, ječam, ovas i stočni grašak na Rimskim šančevima ispred Skladišno-distributivnog centra. Semenska roba je namenjena za manastire Visoki Dečani, Gračanicu, kao i za Narodnu kuhinju „Majka devet Jugovića“ na Kosovu i Metohiji.

U izjavi za medije v. d. direktora Instituta, prof. dr Jan Turan je istakao da Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada kao društveno odgovorna organizacija donira određene količine semena i poljoprivrednih proizvoda. Dugi niz godina Institut se prepoznaje po svojim humanitarnim aktivnostima i ove godine je namenio 11 tona semena strnih žita za manastire Visoki Dečani, Gračanicu, kao i za Narodnu kuhinju „Majka devet Jugovića“ na Kosovu i Metohiji.

Kako je izjavio prof. dr Jan Turan, Institut i sledećih godina planira ovakve donacije u zavisnosti od mogućnosti ali istovremeno i od  zahteva tržišta. Institut se uvek trudi da odgovori svim zahtevima domaćeg tržišta, a visina i vrsta donacije zavise od potrebe potrošača.