U periodu od 24-26. maja održan je 3. Sportski susret u Banji Junaković. Organizator Radničkih sportskih igara je Sindikat zaposlenih u obrazovanju, nauci i kulturi Vojvodine.

Cilj manifestacija ovog tipa je promovisanje sportskog načina života, druženje radnika i međusobno upoznavanje. Na ovogodišnjim Sportskim radničkim igrama imali smo preko 300 učesnika, podeljenih u 11 ekipa. Muške i ženske ekipe su se nadmetale u 10 disciplina: odbojka, basket, mali fudbal, tenis, kuglanje, šah, pikado, plivanje, stoni tenis i nadvlačenje konopca. Ove godine prisustvovale su i dve ekipe gostiju iz Mađarske i Rumunije.

Sindikalnu organizaciju Instituta za ratarstvo i povrtarstvo predstavljalo je 29 radnika, koji su se prijavili za učešće u 14 disciplina. Za razliku od dosadašnjih, na ovim sportskim susretima uzeli su učešće i naučni i stručni radnici.

Institut je dobio zahvalnicu za učešće na sportskim susretima i pehare za osvojeno prvo mesto u basketu za žene i nadvlačenju konopca za muškarce, i treće mesto u stonom tenisu za žene i pikadu za muškarce, kao i medalje za pojedinačno takmičenje: drugo mesto u plivanju za žene i treće mesto u tenisu za muškarce. Pored toga, plasirali smo se i na četvrto mesto u kuglanju i šahu, koji su donosili bodove za ukupni plasman, te smo u ukupnom plasmanu na petom mestu.

Naš učesnik sa najboljim plasmanom bila je Senka Sević sa Odeljenja za kukuruz, koja je osvojila I mesto u basketu, II mesto u pojedinačnom plivanju i  III mesto u stonom tenisu. Učesnik u najvećem broju disciplina bio je Miodrag Novaković iz Distributivnog centra, koji je učestvovao u basketu, plivanju, kuglanju (IV mesto), pikadu (III mesto), stonom tenisu i nadvlačenju konopca (I mesto).

Pored lepog  druženja, stekla su se nova iskustva i prijateljstva, kao i želja da se bolje organizujemo za sledeći put i učestvujemo u više takmičarskih disciplina.

 

Galerija fotografija…