Humanitarna poseta Instituta manastirima Beočin i RavanicaKao mnogo puta do sada, Institut sa velikim zadovoljstvom nastavlja humanitarne donacije našim manastirima. Tako je i ovog puta ekipa marketinga i za protokol i medije na čelu sa prof. dr Novo Pržuljem, rukovodiocem Odeljenja za strna žita, posetila dva ženska manastira – Beočin u Beočinu i Ravanicu u Vrdniku. U manastiru Beočin nas je srdačno i sa velikim poštovanjem i zahvalnošću dočekala igumanija Ekatarina Radosavljević. Posebno smo naglasili da su svi naši proizvodi kojima pomažemo život i rad manastira genetski nemodifikovani (non-GMO), odnosno da su prirodno proizvedeni.

Sledeći manastir koji smo posetili bio je manastir Ravanica u Vrdniku koji datira još iz 1566. godine. Sveto telo kneza Lazara čuvano je 114 godina u starom manastiru koji se nalazio na mestu današnjeg ulaza u dvorište (XV vek). Ovaj manastir u sadašnjem izgledu je građen u periodu 1801-1811. kada je osvećen i u njega preneto sveto telo Kneza Lazara. Tu nas je takođe širokog osmeha i puna topline dočekala igumanija, mati Anastasija Popović. Iako nemaju sopstvenu proizvodnju, izuzetno su zahvalni na pomoći koju su dobili za ishranu živine što im puno znači za sopstvenu ishranu. Uz obećanje da ćemo narednih dana doneti i seme za pravljenje koljiva, kao i seme povrća i cveća, sa velikim zadovoljstvom i mirom koji smo postigli ovim humanim gestom u ime našeg Instituta pozdravili smo se sa divnim ženama ovog manastira. Kao što proizvodi nove sorte i hibride, tako i ovu humanu akciju koju čini srcem, Institut je još jednom dokazao da pravu vrednost čini samo ono što se radi iz ljubavi.

 

[do action=”fb-foto”]https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152280224294824.1073741973.56790329823&type=3&uploaded=78[/do]