U ponedeljak, 8. aprila realizovana je humanitarna akcija Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, uz podršku Južnobačkog upravnog okruga i Crvenog krsta Novi Sad.

Institut za ratarstvo i povrtarstvo ovom prilikom je donirao seme kukuruza, soje i suncokreta pod robnom markom „NS SEME“, u vrednosti od preko 4,6 miliona dinara.

Ovom velikom humanitarnom akcijom, Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju podsetio je sve na solidarnost i brigu o svim članovima društva, posebno onima koji su najugroženiji.

Brojni predstavnici medija uvideli su značaj i svojim prisustvom podržali ovu akciju.

Načelnik Južnobačkog upravnog okruga g. Milan Novaković se zahvalio Institutu kao društveno odgovornoj kompaniji na humanom gestu koji čini godinama unazad. Naglasio je da će seme preko Crvenog krsta biti distribuirano opštinama, a opštine, mesne zajednice i grad Novi Sad najbolje znaju koji krajnji korisnici su lošijeg materijalnog stanja i kojim poljoprivrednicima će ova donacija dobro doći.

U izjavi za medije, direktor Instituta dr Svetlana Balešević Tubić naglasila je da Institut, kao institucija od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, kroz donaciju semena pokušava da pomogne domaćinstvima koja su ugrožena, istakavši da je proizvodnja hrane najvažnija i da je to naša obaveza i odgovornost.

Sekretar Crvenog krsta g. Dragan Lazić naglasio je da Crveni krst ima izuzetno dobru saradnju sa Južnobačkim upravnim okrugom, kao i da sa Institutom za ratarstvo i povrtarstvo sarađuje dugih 30 godina. Kao društveno odgovorna kompanija, Institut za ratarstvo i povrtarstvo je ove godine dobio visoko priznanje Crvenog krsta Srbije, zlatni znak za svoj doprinos humanitarnim aktivnostima.