Kamion napunjen brašnom i semenskim materijalom, spreman za polazak put Kosova i Metohije, bio je prizor koji je krasio prostor ispred Distributivnog centra Instituta za ratarstvo i povrtarstvo danas kada se obeležava Svetski dan hrane.

Sa ponosom možemo istaći da je Institut, uz podršku Južnobačkog upravnog okruga, ispunio još jedan plemenit zadatak i sada već tradicionalno učestvovao u donaciji dobrotvornoj organizaciji Eparhije raško-prizrenske „Majka devet Jugovića“, namenjenoj snabdevanju Narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji u kojoj se svakodnevno sprema 2000 obroka za njene korisnike.

Na pravo mesto stići će 15 tona brašna, kao i seme ratarskih i povrtarskih kultura brenda NS seme – pasulja, stočnog graška, ječma, pšenice, ovsa, paprike, kupusa, mrkve, lubenice, peršuna, itd.

Humanost na delu prepoznali su i brojni predstavnici medija sa kojima Institut ima dugogodišnju saradnju, te su došli da podrže ovu humanu akciju i zajedno sa predstavnikom Instututa za ratarstvo i povrtarstvo, kao i načelnikom Južnobačkog upravnog okruga pošalju pravu poruku u svet.

U izjavi za medije, šef za protokol i odnose sa javnošću u Institutu za ratarstvo i povrtarstvo Marica Vučić-Kišgeci rekla je da Institut, kao društveno odgovorna kompanija, izlazi u susret pružajući pomoć tamo gde je moguće i istakla da Institut u saradnji sa Južnobačkim okrugom već dugi niz godina pomaže Narodnoj kuhinji na Kosovu i Metohiji.

Institut za ratarstvo i povrtarstvo je uvek tamo gde je pomoć neophodna i sa ponosom možemo reći da smo deo Kosova i Metohije, kao i Eparhije raško-prizrenske, rekla je Marica Vučić-Kišgeci.

Načelnik Južnobačkog upravnog okruga Milan Novaković za medije je izjavio da je ovo još jedna u nizu aktivnosti koje Južnobački upravni okrug sprovodi u svom humanitarnom radu.

On je izrazio zadovoljstvo i istakao da mu je čast što Institut za ratarstvo i povrtarstvo uvek prepoznaje humanitarni aspekt ove akcije, kao i da grad Novi Sad, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednici opština sa područja Južnobačkog okruga pružaju svesrdnu pomoć našem narodu na Kosovu i Metohiji. Institut je takođe prepozao humanitarni aspekt akcije održane proletos u saradnji sa Južnobačkim okrugom, u okviru koje je donirana značajna količina semena. Načelnik Južnobačkog upravnog okruga Milan Novaković pozvao je sve sugrađane da se uključe u ovakve aktivnosti, naglasivši značaj pružanja preko potrebne pomoći našem narodu na Kosovu i Metohiji.

Kao i mnogo puta do sada, Institut za ratarstvo i povrtarstvo je pokazao svoju humanost i društveno-socijalnu odgovornost i svojim delima pružio nesebičnu podršku DO Eparhije raško-prizrenske „Majka devet Jugovića“ i Narodnoj kuhinji na Kosovu i Metohiji.

 

[do action=”fb-foto”]https://www.facebook.com/pg/nsseme.ifvc/photos/?tab=album&album_id=10155992352894824[/do]