dr Vladimir Miklič i dr Siniša JocićNa svečanosti u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu, 09.04.2014. godine u okviru desete jubilarne akcije „Najbolje iz Srbije“ koju je organizovala Privredna komora Srbije, Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija i dnevni ekonomski list „Privredni pregled“  dodeljene su nagrade najuspešnijim brendovima na srpskom tržištu.

 

Priznanje „Najbolje iz Srbije“ ovoga puta dodeljeno je u 25 kategorija, a od 175 brendova koliko je konkurisalo u ovogodišnjoj akciji, proglašeno je 23 pobednika za 2013. godinu i dve specijalne nagrade za najbolji robni i korporativni brend u protekloj deceniji. Na osnovu rezultata glasanja potrošača i stručne javnosti, tržišno-finansijskih parametara i ocena stručnog žirija, u kategoriji „Proizvodna dobra i poslovne usluge“, naš Institut je osvojio prvo mesto za hibrid suncokreta Sumo 1 PR. U sastavu stručnog žirija koji je odlučivao o dobitnicima u ovogodišnjem izboru „Najbolje iz Srbije 2013“ bili su Željko Sertić, predsednik Privredne komore Srbije, Rasim Ljajić i Igor Mirović, ministri trgovine i privrede, Stanislava Pak, savetnica predsednika Srbije za medije, Stipe Lovreta i Saša Veljković, profesori Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Vera Vida, predsednica Centra potrošača Srbije i drugi.

Za omiljene brendove putem interneta glasalo je preko 4000 potrošača, za 33% više nego prošle godine, a u anketama se izjasnilo i 165 predstavnika poslovne i stručne javnosti.

 

Kao jedan od autora hibrida Sumo 1 PR koji je rezultat timskog rada Odeljenja za uljane kulture Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu, dr Siniša Jocić je izrazio veliko zadovoljstvo i čast što su ljudi van Instituta prepoznali vrednost ovog hibrida. Sumo 1 PR je hibrid suncokreta najnovije generacije, otporan na herbicid tribenuron-metil (Express 50SX) koji omogućuje efikasnije suzbijanje širokolisnih korova kao što su palamida, čičak, ambrozija i dr. Rukovodilac Odeljenja za uljane kulture, dr Vladimir Miklič, sa ponosom je istakao da s obzirom da je pre desetak godina hibrid Rimi u okviru Clearfield tehnologije dobio nagradu za „Najbolje iz Vojvodine“ kada smo bili prvi u Evropi, ovo priznanje je potvrda kontinuiteta kada je inovativni rad celog Instituta u pitanju,  a sada konkretno timskog rada Odeljenja za uljane kulture. On je takođe naglasio da se ovaj hibrid već uveliko prodaje i u inostranstvu i kod nas, i činjenica da je zastupljen na blizu milion hektara potvrđuje njegov kvalitet, a ova nagrada je dokaz da se rad ipak isplati.

Cilj akcije je da podstiče stvaranje kvalitetnih srpskih proizvoda, promoviše najbolje robne i korporativne brendove iz Srbije, jača njihovu tržišnu poziciju i uliva poverenje potrošačima i partnerima u zemlji i inostranstvu. Podsticanjem razvoja jakih brendova unapređujemo konkurentnost domaće privrede, povećavamo prepoznatljivost robe sa oznakom „made in Serbia“ i olakšavamo prodor naših kompanija na međunarodno tržište.

 

Sticanjem ovog priznanja, stekli smo pravo da koristimo i znak ove akcije kao simbol kvaliteta i poverenja potrošača i poslovnih partnera.

 

[do action=”fb-foto”]https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152331171869824.1073741978.56790329823&type=3&uploaded=11[/do]

 

Pogledajte video prilog:
NS SEME Najbolje iz Srbije