DSC02226U subotu 17.10.2015. u Mihajlovcu kod Smedereva, održan je 15. Međunarodni festival mleka i mlečnih proizvoda „Festmlek“. Na ovoj manifestaciji okupio se značajan broj proizvođača i prerađivača mleka, kao i uzgajivača krava simentalske rase. Ovogodišnji slogan festivala je bio „Sačuvajmo i unapredimo srpsko govedarstvo“. Ovoga puta, pored proizvođača iz Mihajlovca i okolnih mesta, gosti su bili i privrednici iz Grčke predvođeni gradonačelnikom bratskog grada Velestina.

Institut za ratarstvo i povrtarstvo je na svoj način pomogao održavanje ove manifestacije, doniranjem semena pšenice i kukuruza. Na štandu Instituta domaćini su bili promoteri Vasa Stojšin i Miljan Gvozdenović, kao i predstavnik službe marketinga Dušan Dozet. Posetioci i učesnici festivala su pokazali veliki interes za proizvodni program našeg Instituta, koji je je inače tradicionalno dugi niz godina prisutan na njihovim njivama.

Svakako je da su novosti u NS sortimentu privukle najveću pažnju proizvođača, a mnogi su bili iznenađeni eksponatom sirka za zrno, jer su ga prvi put videli na našem štandu.

Ovaj događaj ulepšao je i nastup KUD iz Mihajlovca spletom igara iz Srbije i Grčke, dok je domaćin i direktor festivala, g. Radisav Lukić, na oduševljenje prisutnih, maestralno otpevao nekoliko poznatih narodnih melodija.

 

[do action=”fb-foto”]https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10153702139024824.1073742071.56790329823&type=3&uploaded=94[/do]