Institut za ratarstvo i povrtarstvo, institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju osvojio je Veliki šampionski pehar za kvalitet semenskog materijala biljne proizvodnje i 12 medalja na 90. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu. Priznanja su dodeljenja u utorak 23. maja a dodeli su prisustvovale najuspešnije kompanije koje učestvuju na najvećoj sajamskoj manifestaciji u našoj zemlji i regionu. Ocena kvaliteta proizvoda i usluga od izuzetnog je značaja za izlagače, a dodelom pehara i medalja ukazuje se priznanje za pokazane rezultate kompanija.

U ime Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Veliki šampionski pehar i medalje primili su prof. dr Jegor Miladinović, direktor Instituta i prof. dr Dragana Latković, predsednica Upravnog odbora Instituta.

Institut za ratarstvo i povrtarstvo koji se bavi oplemenjivanjem i semenarstvom, ima preko 1400 registrovanih sorti i hibrida. Novosadske sorte i hibridi registrovani su u 26 zemalja sveta, gde se i uzgajaju.

Institut za ratarstvo i povrtarstvo ove godine obeležava 85. godina postojanja i dodelom Velikog šampionskog pehara i medalja potvrđuje da je lider u oblasti poljoprivrede i da opravdano nosi status instituta od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju.