U Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu, 24. februara održana je svečanost Fonda za stipendiranje darovitih studenata Univerziteta u Novom Sadu, u okviru koje su zaključeni ugovori sa novom generacijom stipendista. Na svečanosti su uručeni i sertifikati ovogodišnjoj generaciji stipendista UNS-ovog Fonda za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika.

Uručene su i zahvalnice institucijama izvan Univerziteta koje su podržale rad Fonda i izdvojile sredstva za stipendije najboljim studentima u školskoj 2019/2020. godini, među kojima je i Institut za ratarstvo i povrtarstvo, institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju.

Sredstva za stipendiranje mladih obezbedio je i Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, Grad Novi Sad, DDOR Novi Sad, NIS a.d. i JKP „Informatika”.

Institut za ratarstvo i povrtarstvo, institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, neguje društveno odgovorno poslovanje i brojnim akcijama doprinosi obrazovanju i stručnom usavršavanju mladog kadra.

Investicija u znanje donosi vrhunske rezultate, a podmlađivanje kadra predstavlja osnovu za napredak i kontinuirano funkcionisanje Instituta. U Institutu postoji program rada i osposobljavanja naučnoistraživačkog podmlatka, aktivnosti za stimulisanje napretka mladih, kao i mere za privlačenje najboljih studenata, jer u ovakvu instituciju mogu da dođu samo najbolji koji će postati vrhunski.