Institut za ratarstvo i povrtarstvo je od 10. do 14. aprila 2018. učestvovao na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru. Dvadeset i prvi po redu Sajam gospodarstva okupio je preko 750 izlagača iz 20 zemalja, čime je još jednom dokazao da zaslužuje epitet međunarodni.

Među velikim brojem izlagača, nastupio je i Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada, koji je svojom bogatom ponudom i iscrpnim savetima omogućio velikom broju posetilaca uvid u kvalitet kojim raspolaže. Pružanjem prijateljske ruke i srdačnim razgovorima, štand Instituta je bio zapažen i uvek pun radoznalih posetilaca koji su još jednom poželeli da svoju privrženost poklone brendu „NS seme“. Značajna posećenost štandu predstavlja potvrdu da 80 godina duga tradicija Instituta nastavlja da kroji uspešnu budućnost.

Pisana reč odoleva testu vremena i snažan je dokaz veličine i istrajnosti, zbog čega se sa ponosom ističe da je nastup na ovogodišnjem Sajmu posebno obeležen potpisivanjem Sporazuma o naučnoj i tehničkoj saradnji sa Federalnim agromediteranskim zavodom Mostar, kao i potpisivanjem Sporazuma o saradnji u oblasti visokog obrazovanja i naučnoistraživačkog rada sa Agronomskim i prehrambeno-tehnološkim fakultetom Sveučilišta u Mostaru. Time je stvoren neizbrisiv trag, koji će omogućiti dalji naučni razvoj Instituta, osnove svakog praktičnog delovanja.

Štand otvoren za sve posetioce, visoka tražnja za proizvodima koji nose žig „NS seme“, odgovori na postavljena pitanja sa neumornim osmesima na licu jeste opis kojim se najbolje može dočarati učešće Instituta na Sajmu gospodarstva.

Prijateljska atmosfera omogućila je da svaki dan protekne u znaku novih rezultata, koji će neminovno dovesti do signifikantnih dostignuća u narednom razdoblju života Instituta.

Uz veliku zahvalnost svim zaposlenima koji su svojim radom doprineli zapamćenom učešću Instituta na 21. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru, možemo samo poželeti da se i dogodine predstavimo kroz još blistaviju prizmu novih proizvodnih linija, saradnji i zajedništva!