U Kongresnom centru Master Novosadskog sajma u četvrtak, 16. maja u 19 časova, održano je „Veče šampiona“ 86. međunarodnog poljoprivrednog sajma.

Tradicionalno „Veče šampiona“ je svečanost na kojoj se najboljima dodeljuju pehari u različitim kategorijama iz oblasti agrara.

Među najboljima se i ove godine našao Institut za ratarstvo i povrtarstvo, koji je zasluženo osvojio veliki šampionski pehar za izuzetan kvalitet semenskog materijala NS sorti i hibrida. Prestižnu nagradu pomoćniku direktora za naučnoistraživačke poslove, dr Ani Marjanović Jeromela, uručio je član gradskog veća za privredu Milorad Radojević.

Najveće priznanje 86. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, veliki šampionski pehar iz oblasti primarne proizvodnje, dodeljeno je Institutu za ratarstvo i povrtarstvo. Nagradu je uručio izvršni direktor Novosadskog sajma Boris Nadlukač direktorici Instituta za ratarstvo i povrtarstvo dr Svetlani Balešević Tubić.

Treća i najprestižnija nagrada koju dodeljuje Novosadski sajam „Apsolutni lider kvaliteta“ dodeljena je Institutu za ratarstvo i povrtarstvo, predsedniku Upravnog odbora Instituta prof. dr Bogdanu Kuzmanoviću od potpredsednika Pokrajinske vlade Đorđa Miličevića i generalnog direktora Novosadskog sajma mr Slobodana Cvetkovića.

Prof. dr Bogdan Kuzmanović zahvalio se za dobijena priznanja u ime Instituta za ratarstvo i povrtarstvo.

Osvojene nagrade i priznanja još jednom pokazuju i potvrđuju koliki je značaj i uloga Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, instituta od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, za primarnu poljoprivrednu proizvodnju i nauku u oblasti poljoprivrede i biotehnologije.

 

Galerija fotografija…