nsseme-sampion-2021U Kongresnom centru Master Novosadskog sajma u utorak, 6. jula uručena su priznanja najuspešnijim preduzećima u različitim robnim grupama.

O kvalitetu sorti i hibrida Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, instituta od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, govore ne samo brojne nagrade, pehari i odlikovanja, nego i 83 godine postojanja i rada Instituta.

Među najboljima se i ove godine našao Institut za ratarstvo i povrtarstvo, koji je zasluženo osvojio veliki šampionski pehar za izuzetan kvalitet i širok asortiman semenskog materijala žita, industrijskog i krmnog bilja. Ispred Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, šampionski pehar je svečano uručen pomoćniku direktora za međunarodne komercijalne poslove, dr Vladimiru Mikliču.

Osvojen šampionski pehar još jednom pokazuje i potvrđuje značaj i ulogu Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i nauci u oblasti poljoprivrede i biotehnologije.

Ocenjivanje kvaliteta proizvoda i usluga organizovano je povodom 88. međunarodnog poljoprivrednog sajma koji će, ukoliko to epidemiološke prilike dozvole, biti održan od 18. do 24. septembra.