GMU_6266Jubilarno 50. Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije započeto je koktelom dobrodošlice u hotelu „Palisad“ na Zlatiboru. U ime ovog svečanog događaja koji obeležava dugu tradiciju od 50 godina uspešnog pretapanja nauke u praksu, savetnik za protokol i medije, Marica Vučić Kišgeci, pozdravila je sve naučne i stručne radnike Instituta za ratarstvo i povrtarstvo kao organizatore ovog skupa, ali i svi pozvane drage goste iz sveta poljoprivrede u čiju čast se i organizuje ovo Savetovanje.

Zatim, skupu se obratio v.d. direktora Instituta, prof. dr Jan Turan, i uvaženim gostima poželeo dobrodošlicu na Jubilarno 50. Savetovanje agronoma i poljoprivrednika sledećim rečima: „Meni je pripala ta čast da Vas kao v.d. direktora Instituta pozdravim i poželim ugodan boravak. Kao domaćini, potrudili smo se da program Savetovanja učinimo još bogatijim i sadržajnijim i da Vam naučnim i stručnim predavanjima pružimo najnovija saznanja iz oblasti naših istraživanja. Ono sto je novina i što se razlikuje od prethodnih godina je sam naziv Savetovanja. S obzirom na promenu okolnosti i strukturu učesnika, odlučili smo da naziv Savetovanje agronoma Srbije sada nosi naziv Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije. Takođe, naši poslovni partneri i sponzori će imati priliku da na ovako eminentnom skupu predstave svoju delatnost i proizvodne programe”. Prof. dr Jan Turan je izjavio i da smo uz ovo radno druženje sa ciljem razmene iskustava u poljoprivredi predvideli i jednu slobodnu aktivnost, ekskurziju.

GMU_6288Svečano otvaranje 50. Savetovanja u organizaciji Instituta za ratarstvo i povrtarstvo najavljeno je za 25. januar, u 09:30 časova, a odmah zatim, u 11:00 časova, 42. Simpozijum Poljoprivredna tehnika u organizaciji Departmana za poljoprivrednu tehniku Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.

Dugogodišnji, neprevaziđeni rukovodilac i organizator ovih tradicionalnih Savetovanja, dr Radivoje Jevtić, kratko je poželeo svim prisutnima sticanje novih poznanstava i novih znanja, uz druženje, pozitivnu energiju, provod i dobru atmosferu. Uvek originalan, dr Jevtić je to pokazao i primerom, najavom recitacije pesme čoveka iz naroda, poljoprivrednika, što svakako dolikuje ovakvom skupu.

Umetničkim programom društva „Prvi Partizan“ iz Užica ulepšana je svečanost koktela dobrodošlice na Jubilarno 50. Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije.

 

[do action=”fb-foto”]https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10153905219449824.1073742079.56790329823&type=3[/do]