nsseme_kineska_delegacijaNedelju, kao tradicionalan porodični dan, obeležila je nezapamćena posećenost Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu. Mnogobrojne porodice, većina u poseti sa decom, dale su ovoj manifestaciji posebnu čar, energiju i veru u budućnost poljoprivrede.

Štand našeg Instituta su i danas pored brojnih poljoprivrednih proizvođača posetili naši poslovni partneri i delegacije. Posebno nam je zadovoljstvo bilo ugostiti predstavnike Kineske komore za međunarodnu trgovinu, na čelu sa g. Guo Yinghui, generalnim direktorom Odeljenja za izložbe i događaje. Uvek pun energije i entuzijazma, v.d. direktora Instituta prof. dr Jan Turan je, zajedno sa pomoćnikom direktora za organizaciju poslova u proizvodnji i plasmanu dr Vladimirom Mikličem, kineskoj delegaciji posvetio posebnu pažnju i započeo razgovore o budućoj saradnji našeg Instituta sa Republikom Kinom.

Kineska delegacija će naredna tri dana u zasebnom paviljonu predstaviti preko trideset svojih kompanija iz oblasti poljoprivrede, što je siguran znak želje, poverenja i interesa za zajednička ulaganja u kojima će Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad sasvim sigurno pronaći svoje mesto – kao i uvek, najbolje!

 

[do action=”fb-foto”]https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10154227691114824.1073742127.56790329823&type=3&uploaded=46[/do]