20160909_104732Udruženje poljoprivrednih proizvođača „Banatska lenija“ iz Kikinde je i ove godine po sedmi put u okviru projekta Dani poljoprivrede – Kikinda 2016, organizovalo centralnu manifestaciju „Moja bašta“. Na gradskom trgu Kikinde, zajedno sa predstavnicima savetodavnih i finansijskih institucija, drugih udruženja, distributerima repromaterijala, otkupljivačima, prerađivačima, predstavio se i Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada. Pomenuti najvažniji događaj u sektoru poljoprivrede u Kikindi ispunjen je kompletnim sadržajem uz prisustvo našeg Instituta.

 

Kako i sam naziv manifestacije „Moja bašta“ kaže, prikazano je šta je ove godine proizvedeno na našim njivama, baštama i plastenicima, pa je tako i Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada akcenat stavio na proizvode sa Odeljenja za povrtarstvo i Odeljenja za alternativne kulture.

 

Nikola Filipović, predsednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača „Banatska lenija“ i domaćin ove manifestacije, pozdravio je sve goste i izlagače, kao i predstavnike lokalnih, pokrajinskih i republičkih institucija. Ova manifestacija, sedma po redu, organizuje se sa željom da se promoviše poljoprivredna proizvodnja tog kraja i ima tendenciju da preraste u mini sajam poljoprivrede, izjavio je Filipović.

 

Maksimalnu podršku poljoprivrednim proizvođačima u svako doba godine pruža i PSS Kikinda, na čelu sa direktorom Mladenom Đuranom, a član gradskog veća Saša Tanaskov je u ime grada Kikinde takođe dao podršku ovom događaju, pošto je poljoprivredna proizvodnja primarna delatnost u severnom Banatu.

 

Manifestaciju „Moja bašta“ otvorio je pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Marko Rovčanin.

 

Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada pruža maksimalnu podršku ovakvim aktivnostima i svojim učešćem obogaćuje njihov sadržaj, u smislu znanja i u ponudi svog brenda NS seme.