ns seme u mostaruInstitut za ratarstvo i povrtarstvo učestvovao je na 19. međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru, u periodu od 12-16. aprila u organizaciji Privredne komore Srbije. Visoku delegaciju Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem dočekao je v.d. direktora Instituta, prof. dr Jan Turan.

Izuzetnu zahvalnost Institutu za ratarstvo i povrtarstvo zbog prisustva na Sajmu gospodarstva iskazala je i direktorka mostarskog Sajma gđa Delfina Bošnjak, koja je izrazila želju za dugoročnu saradnju.

U ime Generalnog konzulata Republike Srbije u Mostaru posetila nas je konzul gđa Jelena Vukajlović, koja nam je tom prilikom ponudila svu potrebnu  pomoć i podršku .

Na sajmu je iskazano veliko interesovanje za sortama i hibridima stvorenim u Institutu za ratarstvo i povrtarstvo. Potencijalnim kupcima je poznat sortiment i kvalitet našeg semena, zainteresovani su da gaje sve navedene biljne kulture i naglašavaju da imamo prioritet kada je u pitanju organska proizvodnja.