U petak i subotu, 8. i 9. marta u Hali Zorka, okupilo se preko 130 izlagača semenskog materijala, sredstava za zaštitu bilja, stočne hrane i mehanizacije.

Organizatori sajma su bili Odeljenje za poljoprivredu grada Šabac i Radio-televizija AS. Kao i prethodnih godina pokrovitelj sajma bio je Grad Šabac.

Poljoprivredni sajam u Šapcu predstavlja odličnu uvertiru pred završetak prolećne prodajne sezone, pa nas rekordna poseta nije iznenadila. Zapažen nastup Instituta za ratarstvo i povrtarstvo ni ovaj put nije izostao.

Posebna čast pripala je dipl. inž. master Mladenu Ignjatoviću, koji je dobio priznanje za poseban doprinos održavanju i postojanju ove sajamske manifestacije.

Brojni zainteresovani poljoprivredni proizvođači i farmeri posetili su štand Instituta. Stručnjaci Instituta bili su na raspolaganju poljoprivrednim proizvođačima kako bi ih što bolje upoznali sa postojećim i novim sortimentom pod brendom NS SEME.

Veliko interesovanje pokazano je za povrće, koje se ovim prostorima seje u okućnicama za lične potrebe. Poljoprivrednici su, pored povrća, bili zainteresovani i za hibride kukuruza, suncokreta, kao i za sorte soje.

Bila je ovo divna prilika da neposredni korisnici našeg sortimenta i stručnjaci Instituta direktno komuniciraju i da se na jednom mestu čuju kritike i pohvale na račun našeg sortimenta. To nam je bilo dragoceno iskustvo koje ćemo svakako u budućnosti iskoristiti na najbolji mogući način.