Svečano otvaranje 90. Međunarodnog poljoprivrednog sajma održano je u subotu, 20. maja u auli Master centra Novosadskog sajma.

Među učesnicima ovogodišnjeg Međunarodnog poljoprivrednog sajma, kao najveće sajamske manifestacije u našoj zemlji i regionu, već dugi niz godina je Institut za ratarstvo i povrtarstvo, institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju.

Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma izrazio je zadovoljstvo što ima priliku da pozdravi sve posetioce na svečanom otvaranju jubilarnog 90. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, u godini kada Novosadski sajam obeležava vek postojanja. Ove godine na Međunarodnom poljoprivredom sajmu biće preko 1100 izlagača iz 27 zemalja uz 14 kolektivnih izložbi, što predstavljaju priliku za sklapanje novih saradnji i osnaživanje pozicije na tržištu.

Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada izrazio je čast što ima priliku da pozdravi sve prisutne u godini kada Novosadski sajam obeležava vek postojanja i kada se održava jubilarni 90. Međunarodni poljoprivredni sajam, jer su jubileji prilike da se vidi značaj vrednog rada i posvećenost, kao i da se izvuki pouke i spreme planovi za budućnost. Međunarodni poljoprivredni sajam konstantno je beležio porast broja izlagača i država iz kojih izlagači dolaze, ali i porast broja posetilaca.

Frančesko Lolobriđida, ministar poljoprivrede Republike Italije izrazio je zadovoljstvo što se po prvi put nalazi u Republici Srbiji i ima priliku da pozdravi sve prisutne u nadi da će pored povezanosti kulture i istorije naroda Italije i Srbije, u toku trajanja 90. Međunarodnog poljoprivrednog sajma biti prilike za ostvarivanje mnogobrojnih saradnji i u oblasti poljoprivrede.

Jelena Tanasković, ministarka poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srbije pozdravila je sve prisutne i izrazila čast što u svoje ime i ime Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ima priliku da pokaže značaj održavanja Međunarodnog poljoprivrednog sajma za razvoj poljoprivrede. Ova manifestacija je prilika za prezentovanje srpskih proizvoda i razvoj agrarne politike Republike Srbije. Ministarka Tanasković se zahvalila srpskim domaćinima koji se svojim trudom i radom bore sa svim nedaćama tržišta i pomažu razvoju poljoprivrede i time zvanično otvorila 90. Međunarodni poljoprivredni sajam.

Učešće Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, instituta od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, na Poljoprivrednom sajmu omogućava svim zainteresovanim domaćim i stranim posetiocima i poljoprivrednim proizvođačima da se upoznaju sa aktuelnim sortimentom semena ratarskih i povrtarskih kultura brenda NS seme, kao i da dobiju savete od stručnjaka iz Instituta.

Posetite NS seme štand u Hali 1 na 90. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu.

 

Galerija fotografija