Institut za ratarstvo i povrtarstvo, Institut od nacionalnog značaja, nastupa, već tradicionalno, i ove godine na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu. Nakon otvaranja manifestacije, štand NS Seme posetila je državna delegacija na čelu sa Premijerom Republike Srbije Milošem Vučevićem, Predsednicom pokrajinske vlade Majom Gojković i Ministrom poljoprivrede Aleksandrom Martinovićem. Na izložbenom prostoru dočekale su ih Predsednica upravnog odbora Prof. Dr Marijana Dukić Mijatović i Prof. Dr Dragana Latković i tom prilikom Premijeru Republike Srbije uručile prigodan poklon.

Tokom prvog dana sajma štand NS Seme posetile su brojne delegacije među kojijma je i ambasador Brazila, gospodin Žoze Mauro da Fonseka Kosta Kouto, a prvi dan ove regionalne poljoprivredne manifestacije na štandu je organizovan i koktel za novinare. Ovom prilikom prisutnima se obratila Predsednica upravnog odbora Prof. Dr Marijana Dukić Mijatović i pozvala ih da i dalje prate rad Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, i da mu omoguće zasluženi medijski prostor.

U narednim danima 91. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, posetoce očekuje bogat program na štandu NS Seme, kao i u Sali 4, Master kongresnog centra gde je za ponedeljak, 20. maja, sa početkom u 10 sati, planirana panel diskusija: “Kako prebroditi sušnu godinu – praktičnim savetima do uspešne žetve”.

 

Galerija fotografija