GMU_0206-001Predavanja iz oblasti proizvodnje šećerne repe, soje i strnih žita obeležila su poslednji dan jubilarnog 50. Savetovanja agronoma i poljoprivrednika Srbije.

O đubrenju šećerne repe govorio je dr Živko Ćurčić, dok su dr Dragana Budakov i prof. dr Vera Stojšin sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu dali osvrt na zaštitu šećerne repe. Istorijat rada na soji, kvalitet soje i fizičke mere u suzbijanju korova u soji predstavili su dr Vuk Đorđević, dr Vojin Đukić, dipl. inž. – master Zlatica Miladinov i dr Goran Malidža.

Akademik prof. dr Srbislav Denčić još jednom je potvrdio da je neprikosnoven u svojim predavanjima. Predstavio je put razvoja strnih žita tokom 50. godina Savetovanja agronoma, dok su o sortimentu, kvalitetu, oplemenjivanju i tehnologiji proizvodnje pšenice, ječma, ovsa i raži govorili dr Nikola Hristov, rukovodilac Odeljenja za strna žita, dipl. inž. – master Milan Mirosavljević, dipl. inž. – master Vladimir Aćin i dipl. inž. Branko Gajić.

Više detalja o ovim predavanjima možete da pročitate na sledećem linku.

GMU_0266-001Rukovodilac Savetovanja dr Radivoje Jevtić je sa zadovoljstvom i ponosom izjavio da je ovaj jubilej obeležilo 1093 registrovana učesnika. Ta činjenica je pokazatelj da smo ostvarili osnovni cilj, a to je da program bude dobro prihvaćen i da bude dalji podstrek da znanje koje nudi naš Institut nađe svoju primenu u praksi. Dr Jevtić se zahvalio svojoj koleginici dr Dragani Miladinović koja je isto toliko doprinela kvalitetu i značaju ovog jubilarnog Savetovanja. Dr Miladinović je zaključila da na našem Savetovanju nema „važnih“ i „nevažnih“ dana i tema. Na dan otvaranja jubilarnog 50. Savetovanja agronoma i poljoprivrednika predavanjima je prisustvovalo više od 500 ljudi. Sledećih dana izuzetnu posećenost su zabeležila predavanja iz oblasti kukuruza, soje i strnih žita sa preko 200 slušalaca. Zatim slede predavanja iz oblasti krmnog bilja i uljanih kultura, dok su preostale biljne kulture imale preko 100 zainteresovanih posetioca. Ništa manje nisu bila posećena ni predavanja u popodnevnim satima, što takođe govori o njihovoj zanimljivosti.

Naravno, iza svakog uspešnog skupa stoje ljudi koji su ga realizovali. Tu svakako najpre spadaju njegovi rukovodioci – dr Dragana Miladinović i dr Radivoje Jevtić. Zatim, tu je tehnička podrška, služba za protokol i marketing. Završnu reč ovog jubilarnog 50. Savetovanja agronoma i poljoprivrednika Srbije uputio je na zasluženoj svečanoj večeri v.d. direktora Instituta prof. dr Jan Turan. To je bila još jedna prilika da se družimo, da se čvrsto držimo zajedno i da pokažemo da je ovo neraskidivo kolo uspeha.

Idemo u osvajanje sledećih 50. godina rada, stvaranja i postojanja!

 

[do action=”fb-foto”]https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10153916458009824.1073742090.56790329823&type=3[/do]