Na 86. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u sredu, 15. maja, organizovan je tradicionalni porodični dan, na kome su porodice sa decom do 16 godina, bez obzira na broj dece, mogle da uđu na prostor sajma kupovinom jedne karte. Mnogobrojne familije iskoristile su ovu pogodnost i uživale u raznovrsnosti spektakularnih eksponata poljoprivrednog sajma.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor posetio je štand Instituta u pratnji generalnog direktora Novosadskog sajma, mr Slobodana Cvetkovića.

U okviru sajamskog nastupa ugostili smo grupu poljoprivrednih proizvođača, kao i istraživače i naučne radnike Istraživačkog inovacionog centra iz Segedina, koji su izrazili veliku želju za saradnjom u naučnoistraživačkoj oblasti jer se njihova delatnost zasniva na istraživanju alternativnih i leguminoznih biljnih vrsta. Domaćin ispred Instituta bila je dr Anamarija Koren iz Odeljenja za alternativne kulture.

Po ko zna koji put, štand Instituta je bio prepun posetilaca, gostiju, kao i poslovnih partnera. Ovo je još jedan dokaz da u našoj zemlji poljoprivreda ima sadašnjost i, što je još važnije, budućnost. Da investicija u poljoprivredu rezultira napretkom, svakako je dokaz i naš Institut.

Štand Instituta elegantno dekorisan prepoznatljivim NS semenom još jednom je potvrdio da sve što radimo, radimo kvalitetno i s ljubavlju.

 

Galerija fotografija…