Na prepunom štandu Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad u svojim posetama su se smenjivali profesori Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, studenti, poljoprivredni proizvođači, kao i poslovni partneri iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Današnji dan je posebno obeležila poseta ambasadora Japana u Srbiji, Nj.E. Juichi Takahara i prvog sekretara Ambasade Japana Yoshifumi Kanno.

V.d. direktora Instituta za ratarstvo i povrtarstvo prof. dr Jan Turan je upoznao goste iz Japana sa najvažnijim aktivnostima našeg Instituta.

Posebno je istaknuta uspešna saradnja sa prestižnom japanskom kompanijom koja već tri godine kupuje seme suncokreta ultra ranog novosadskog hibrida NS Dukat i čiji predstavnici su već nekoliko puta posetili naš Institut.

Ambasador Japana u Srbiji g. Juichi Takahara bio je veoma zadovoljan ovom informacijom i istakao da se u Japanu velika pažnja posvećuje proizvodnji zdrave hrane i gajenju alternativnih kultura i da je to jedan od pravaca u kojima bi mogao da se usmerava naš Institut.

 

[do action=”fb-foto”]https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10154232486394824.1073742129.56790329823&type=3&uploaded=73[/do]