iranska-delegacijaInstitut za ratarstvo i povrtarstvo, institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju je imao čast da 23.02.2021. primi u radnu posetu delegaciju Islamske Republike Iran. Delegaciju je predvodio ambasador Irana Rashid Hassan Pour Baei, uz saradnike – zamenika ministra poljoprivrede dr Javada Vafabakhsha, trećeg sekretara ambasade Sodaifa Ataeia, rukovodioca Odseka za odnose sa javnošću i međunarodne odnose dr Alimorada Sarafrazia, člana borda direktora Centralne organizacije za ruralnu saradnju Irana (CORC) dr Ahmada Asgharzadea i zamenika međunarodne trgovine za državne poslove u stočarstvu i logistici (S.L.A.L. Co) dr Mohsena Salamia.

U ime Instituta, iransku delegaciju su primili prof. dr Jegor Miladinović v.d. direktora Instituta i dipl. ekon. master Nebojša Ilić, pomoćnik direktora za međunarodne komercijalne poslove Instituta. Sastanku su, pored domaćina iz Instituta prisustvovali Bogdan Igić, državni sekretar i predstavnici sektora za međunarodnu saradnju i evropske integracije u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

Tom prilikom je u svečanoj sali Odeljenja za kukuruz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo održan sastanak sa temom unapređenja saradnje naučno-istraživačkih i komercijalnih poslova. Potom je izvršen zajednički obilazak Distributivnog i Doradnog centra, gde su gosti saznali više o poslovanju Instituta. Kako Institut za ratarstvo i povrtarstvo već ima uspešnu saradnju sa kompaniijama iz Irana, ali i mnogim naučno-istraživačkim institucijama u zemlji i svetu, gosti iz Irana su izrazili želju za saradnjom i u narednom periodu.