delegacija-republika-srpskaU petak, 22. oktobra Institut za ratarstvo i povrtarstvo, institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju posetili su prof. dr Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske, Goran Bursać zamenik ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske i prof. dr Vojislav Trkulja, direktor Poljoprivrednog instituta Republike Srpske.

Sastanku su u ime Instituta prisustvovali prof. dr Dragana Latković, predsednica Upravnog odbora Instituta, prof. dr Radovan Pejanović, predsednik Komisije za reviziju, prof. dr Jegor Miladinović, v.d. direktora Instituta, prof. dr. Vuk Radojević, zamenik direktora Instituta i dr Ivica Đalović, koordinator za naučnoistraživački rad u oblasti agrotehničkih istraživanja.

Tema sastanka je bila unapređenje saradnje Instituta za ratarstvo i povrtarstvo i Poljoprivrednog instituta u Banja Luci i zajedničkom stvaranju novih genotipova sorti i hibrida koji će odgovoriti zahtevima tržišta i poboljšati proizvodnju u obe države.

Kako Institut za ratarstvo i povrtarstvo već ima uspešnu saradnju sa kompanijama iz Republike Srpske, obe strane su izrazile želju za saradnjom i u narednom periodu.

 

Galerija fotografija