U petak 13. oktobra Institut za ratarstvo i povrtarstvo, institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju imao je čast da ugosti dr Vojina Mitrovića, ministara za privredu i preduzetništvo Republike Srpske i Branimira Andrića, direktora PD Semberija. Institut za ratarstvo i povrtarstvo imaju uspešnu saradnju sa PD Semberija, koja je jedna od najuspešnijih kompanija u Republici Srpskoj u oblasti poljoprivrede.

Sastanku su u ime Instituta prisustvovali prof. dr Jegor Miladinović, direktor Instituta, prof. dr Dragana Latković, predsednica Upravnog odbora Instituta sa saradnicima iz Instituta.

Teme sastanka su bile unapređenje saradnje Instituta za ratarstvo i povrtarstvo i kompanija iz Republike Srpske i razvoja privrede u obe države. Zajednički prioritet je konkurentnost na tržištu i ostvarivanje dobrih rezultata.

Kako Institut za ratarstvo i povrtarstvo, institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju već ima uspešnu saradnju sa Institutima i kompanijama iz Republike Srpske, obe strane su izrazile želju za saradnjom i u narednom periodu.