NS SEME sajamŠtand Instituta je posetila delegacija u kojoj su bili ministar finansija u Vladi Republike Srbije Dušan Vujović, ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine dr Snežana Bogosavljević Bošković, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, a koju je predvodio generalni direktor Novosadskog sajma mr Slobodan Cvetković. Tokom susreta sa direktorom Instituta dr Jegorom Miladinovićem razgovaralo se o poslovanju Instituta i izazovima sa kojima se Institut susreće. Dr Miladinović je posebno istakao zadovoljstvo prodajom semena institutskih sorti i hibrida, pod brendom „NS seme“, na domaćem tržištu, ali i na tržištu Evropske unije.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine pohvalili su rad Instituta i izrazili punu podršku daljem razvoju i poslovanju Instituta.

Institut je sponzor 82. Međunarodnog poljoprivrednog sajma i jedan od darodavaca u Poklon igri za posetioce sa kupljenim ulaznicama. Dugogodišnja saradnja dve kuće sa dugom tradicijom potvrđuje se iz godine u godinu na obostrano zadovoljstvo, a Institut sa ponosom ističe brojna priznanja osvojena upravo na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.