DSCF6888Odbojkaški klub Vojvodina NS seme je u svečanoj sali Odeljenja za kukuruz na Rimskim šančevima održao promociju prvog tima za narednu sezonu. Prof. dr Jan Turan je u ime Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, koji je već petu godinu generalni sponzor OK Vojvodina NS seme, svim prisutnima poželeo prijatan boravak u našim prostorijama i izrazio želju za dugom saradnjom na obostrano zadovoljstvo. „Trudimo se da ispratimo i podržimo OK Vojvodinu NS seme na svim poljima. Zato nam je drago što možemo i danas da vas ugostimo i poželimo samo najbolje u novoj sezoni. Nadamo se da će Vojvodina i dalje promovisati Institut na najbolji način, a mi ćemo joj pomoći da sve prepreke lakše preskoči i ostvari takmičarske planove. Želimo našim odbojkašima mnogo uspeha, pa da se i sledeće godine vidimo u istoj sali.“ – poručio je prof. dr Turan.

Menadžmentu Instituta i članovima uprave kluba, brojnim medijima, ekipi i prijateljima kluba obratio se i direktor kluba OK Vojvodina NS seme, Nikola Salatić.

DSCF6920– Zahvaljujem se Institutu za ratarstvo i povrtarstvo na generalnom sponzorstvu, jer bez te pomoći ne bismo uspeli da realizujemo kompletan takmičarski program. Najviše uz podršku Instituta i Grada Novog Sada uspeli smo i sada, u teškim vremenima, da napravimo ekipu koja mnogo vredi i predstavlja spoj iskustva i mladosti. Naše ambicije su kao i uvek najviše, napašćemo sve domaće trofeje, a verujem da ćemo imati šta da kažemo i u Evropi. No, bićemo na ispitu ne samo takmičarski, nego i organizaciono, jer učešće u Ligi šampiona iziskuje velika finansijska sredstva, mnogo ulaganja, znanja i umeća. Nadamo se da ćemo i u tom segmentu imati pomoć šire javnosti i još nekih privrednih subjekata – izjavio je Salatić.

Zahvalio se Institutu što prati i pomaže rad i napredak kluba i što zajedničkim ulaganjem iskustva, snage i energije ređamo i zajedničke uspehe. Ponosni što u imenu kluba stoji brend Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, NS seme, direktor Salatić je u ime svoje ekipe izrazio želju da i oni postanu takav gigant u svojoj branši.

DSCF6877Prošle godine, kada je domaćin ovog lepog skupa, Institut za ratarstvo i povrtarstvo, takođe bio generalni sponzor crveno-belih, Vojvodina NS seme je ušla u sjajnu sezonu koja je krunisana istorijskim uspehom, osvajanjem evropskog pehara u Čelendž kupu i trijumfom u Kupu Srbije. Zato su svi prisutni izrazili nadu da će ta sala opet biti talična i da će upravo iz nje ekipa krenuti ka novim uspesima. Borba za domaće trofeje i što bolje igre u DenizBank Ligi šampiona jasni su ciljevi izrečeni na promociji prvog tima Odbojkaškog kluba Vojvodina NS seme.

Nakon toga usledilo je predstavljanje igrača i stručnog štaba. Mediji su imali prilike da vide jednu znatno izmenjenu ekipu, ali kvalitetnu i sposobnu za najviše domete. Nema sumnje da je klub pravovremeno reagovao i odlaske nadomestio dovođenjem novih i proverenih igrača. Tako će u sezoni 2015/2016. Vojvodinu činiti spoj iskusnijih prvotimaca i talentovanih mladih odbojkaša.

Za Novosađane će predstojeća sezona biće značajna po mnogo čemu. Naime, 2016. godina biće protkana i jubilejom, jer će klub proslaviti 70 godina postojanja. Upravo zbog toga, najveća rođendanska želja je šampionski vez, a svi u crveno-belom kolektivu veruju da postojeći tim ima kvalitet i umeće da u godini jubileja osvoji dugo čekanu titulu. Osim toga, sezonu će bez sumnje obeležiti i povratak u najelitnije evropsko klupsko takmičenje – Ligu šampiona koja se i takmičarski i marketinški razvijala.

Sportski direktor kluba, Nikola Marić, istakao je da je najvažnije da se na terenu pruži maksimum i da će se najviše okrenuti postizanju titule na domaćoj sceni. Isto tako boriće se za Kup Srbije i za Superkup, kojim će i otvoriti sezonu. „Uspeli smo da napravimo ono što smo hteli, doveli igrače koje smo želeli i verujemo da imamo ekipu za velika dela.“ – istakao je Marić.

Šef stručnog štaba, Strahinja Kozić, poručio je da je izmenjenom sastavu potrebno vreme i strpljenje da stigne do željene igre i forme.

Kao i u svemu – mnogo toga zavisi od nas. Imamo odlične pojedince, a ako budemo i takav tim – uspesi neće izostati!

Lepo bi bilo da i ovu sezonu počnemo uspešno, jer, Vojvodina uvek ima visoke ciljeve!

 

[do action=”fb-foto”]https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10153703941524824.1073742072.56790329823&type=3&uploaded=48[/do]