Institut za ratarstvo i povrtarstvo, institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, osvojio je Veliki šampionski pehar za izuzetan kvalitet i širok asortiman semenskog materijala žita, industrijskog i krmnog bilja.

Uprkos trenutnoj epidemiološkoj situaciji i odlaganju Međunarodnog poljoprivrednog sajma, komisija za ocenjivanje kvaliteta semenskog materijala biljnog porekla dodelila je nagrade „Najbolji u 2020.“

U Kongresnom Master centru Novosadskog sajma u utorak, 20. oktobra održana je svečanost na kojoj se najboljima dodeljuju pehari u različitim kategorijama iz oblasti agrara.

Među najboljima se i ove godine našao Institut za ratarstvo i povrtarstvo, institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, koji je zasluženo osvojio Veliki šampionski pehar za izuzetan kvalitet i širok asortiman semenskog materijala žita, industrijskog i krmnog bilja.

Prestižna nagrada uručena je pomoćniku direktora za poslove semenarstva dr Jeleni Ovuki i menadžeru za promociju NS semena u zemlji i inostranstvu Fedoru Miladinoviću.

Pored velikog šampionskog pehara, Institutu za ratarstvo i povrtarstvo komisija je dodelila 6 zlatnih i 6 velikih zlatnih medalja kao pojedinačna priznanja za određene hibride kukuruza, suncokreta, sorte soje, ozime pšenice, ozimog ječma, jare grahorice, slačice, lucerke i tritikalea.

Osvojene nagrade i priznanja još jednom pokazuju i potvrđuju značaj i doprinos Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, instituta od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i naučnoistraživačkom radu u oblasti poljoprivrede i biotehnologije.