U petak i subotu, 27. i 28. jula održana je Ravnoselska fijakerijada, tradicionalna konjička manifestacija u Ravnom Selu. Fijakerijada se održava već 17 godina zaredom i postala je neizbežan segment u takmičarskoj sezoni zaprežnog konjičkog sporta u Srbiji.

Organizatori 17. Fijakerijade bili su Mesna zajednica Ravno Selo i Tamburaško društvo „Begeš“, a Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada je, kao i prethodnih godina, bio jedan od sponzora manifestacije.

Ravnoselska fijakerijada je prilika da se vide najbolja srpska grla i vozači jednoprežnih, dvoprežnih i četvoroprežnih zaprega. Uz nastup tamburaških orkestara, ocenjivao se izgled, lepota i gracioznost konja, konjskih zaprega, kao i samih kočijaša. 

U subotu je u okviru Fijakerijade održano II kolo Otvorenog prvenstva AP Vojvodine  u vožnji zaprega.

Finalno takmičenje, u kome je učestvovalo preko 20 ekipa, predstavljalo je odmeravanje snaga kočijaša i konja u brzini i spretnosti vožnje fijakera i karuca, u disciplinama jednoprega, dvoprega i četvoroprega.

Veliku posećenost Ravnoselske fijakerijade zabeležili su lokalni i regionalni mediji, a Institutu za ratarstvo i povrtarstvo je dodeljena plaketa za nesebičnu pomoć i učešće u  organizaciji ove manifestacije.

[do action=”fb-foto”]https://www.facebook.com/pg/nsseme.ifvc/photos/?tab=album&album_id=10156767051799824[/do]