Menadzment bugarskih fabrika ulja u poseti NS SEMEDirektori bugarskih fabrika ulja kao prvu destinaciju svoje posete Srbije odabrali su Institut za ratarstvo i povrtarstvo gde im je domaćin bio pomoćnik direktora za spoljnu trgovinu dr Vladimir Miklič. Saradnja sa bugarskim uljarama uspostavljena je prošle godine. Kao veliki proizvođač suncokreta i uljane repice na više od 700.000 hektara, Bugarska je među najvećim izvoznicima zrna, s obzirom da nema dovoljno uljara. Da bi zasnovali ovoliku proizvodnju, izuzetno su zainteresovani za naš kvalitetan i genetski čist semenski materijal, što potvrđuje i masovan odziv rukodstva bugarskih uljara. Direktor Poslovne zajednice za industrijsko bilje g-đa Olga Čurović posebno je naglasila važnost ove saradnje i istakla da je Evropska unija ove godine odlučila da finansira i dodeli značajne subvencije za proizvodnju svih kultura koje su dobri azotofiksatori, u čemu se posebno ističe Institut kao proizvođač isključivo genetički nemodifikovane soje.

Menadzment bugarskih fabrika ulja u poseti NS SEMEŠef Distributivnog centra dipl. inž. Milenko Radanović, šef Skladišnog centra dr Velimir Lončarević i šef Doradnog centra dipl. inž. Miladin Kostić su sa ponosom predstavili prostor i opremu Instituta po svim standardima EU za koji se sigurno može reći da je jedan od najčistijih, najlepših i najorganizovanijih u svetu. Seme koje se u Institutu dorađuje i čuva sa 99,99% čistoće (98% je zakonski propisano) je vrhunskog kvaliteta i kao takvo se stavlja u promet.

Nakon upoznavanja sa našim doradnim i prodajnim objektima, uvaženi gosti su imali priliku da čuju i  predavanja naših cenjenih stručnjaka dr Vladimira Mikliča, dr Ane Marjanović Jeromela, dr Igora Balalića i dr Vojina Đukića.

Kao uvek dobri domaćini obezbedili smo našim budućim partnerima upoznavanje sa direktorima domaćih uljara kako bi se omogućio timski rad koji vodi zajedničkom uspehu!