Društvo pčelara „Rusanda Melenci” organizovalo je u nedelju 25. marta u Melencima četvrti Međunarodni sajam pčelarstva. Manifestaciju je, pored lokalne samouprave, pomogla i Turistička organizacija Zrenjanin.

Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada je tradicionalni prijatelj ove manifestacije, tako da su na zapaženim mestima bila postavljena reklamna obeležja instituta.

U kontaktu sa regionalnim predstavnikom Institita  za srednji Banat, dipl. inž. Stojšin Vasom, pčelari su pokazali veliko interesovanje za NS hibridima suncokreta.

Predočene su mogućnosti postavljanja košnica na parcelama sa NS hibridima i pružene informacije o tome gde će biti zasejane značajnije površine, uz komentar pčelara da su NS hibridi suncokreta najmedosniji. 

Na trgu u centru sela, posetiocima ove manifestacije se predstavilo preko pedeset izlagača sa pčelinjim proizvodima i opremom za pčelarstvo. Prodajna izložba je počela u 9h ujutro, uz tradicionalno rezanje kolača i takmičenje u žičenju ramova. Oko 12h u Domu kulture nastupili su mališani iz predškolske ustanove i osnovne škole, kao i KUD „Kolo”.

Nakon zabavnog programa, nekoliko stotina posetilaca je imalo prilike da čuje predavanje o upotrebi pčelinjih proizvoda u preventivi i lečenju, kao i stručna predavanja iz oblasti pčelarstva.

 

[do action=”fb-foto”]https://www.facebook.com/pg/nsseme.ifvc/photos/?tab=album&album_id=10156455836439824[/do]