Pretposlednji dan ovogodišnjeg poljoprivrednog sajma obeležila je velika poseta poljoprivrednika i delegacija i svih zainteresovanih posetilaca koji su došli na Novosadski sajam da posete štandove kao i da budu deo dugo najavljivanog stočarskog dana.

Izlagački prostor Instituta za ratarstvo i povrtarstvo je danas bio mesto stvaranja zajedničkih saradnji i budućih projekata, kroz sklopljen sporazum sa Institutom za hemiju, tehnologiju i metalurgiju iz Beograda. Potpisivanju sporazuma o saradnji su prisustvovali prof. dr Jan Turan, direktor Instituta, i dr Sanja Vasiljević, pomoćnik direktora za naučnoistraživačke poslove, koji su zajedno sa predstavnicima IHTM- a iz Beograda iskazali obostrano zadovoljstvo zbog poslovnih aktivnosti u nastupajućem periodu.

Imali smo čast da na našem štandu ugostimo i ministra poljoprivrede i zaštite životne sredine, g. Branislava Nedimovića, koji je pružio ruku prijateljstva i podrške svim prisutnima. Poželevši im dobar i uspešan rad, Branislav Nedimović je svojim prisustvom ukazao na značaj i veličinu institucije kao što je Institut za ratarstvo i povrtarstvo.

Kao i prethodni dani, i ovaj je protekao uspešno kako za nas tako i za sve zainteresovane posetioce. Naši stručnjaci su i danas bili domaćini ove kuće i pružili sve potrebne informacije, čime su opravdali status koji Institut, kao najznačajnija semenska kuća, uživa.

 

[do action=”fb-foto”]https://www.facebook.com/pg/nsseme.ifvc/photos/?tab=album&album_id=10155501880779824[/do]