NS SEME - Snaga dobrog roda i jakih ljudiProtekle subote, po trinaesti put, u Novim Kozarcima je održano takmičenje za titulu najjačeg čoveka u okviru Kupa Evrope Strongman.  Institut za ratarstvo i povrtarstvo je ponovo pomogao organizovanje ovog nadmetanja  koje promoviše spoj snage tela i duha. Oko 2500 gledalaca iz mesta domaćina, Kikinde i okolnih mesta, uživao je u demonstraciji snage i izdržljivosti osmorice učesnika iz šest zemalja: Bosne i Hercegovine, Češke, Slovačke, Poljske, Austrije i Srbije. Našu zemlju predstavljao je Dragan Bogojević iz Novih Kozaraca.

Takmičenje je i ovoga puta održano na platou ispred stadiona „Ilija Pantelić“ FK „Sloboda“ u šest disciplina: vučenje kamiona od 10 t, nošenje dva kofera od po 140 kg, okretanje gume od 400 kg i podizanje dva bureta od po 110 kg na postolje, potom tzv. Herkulesov hvat (raspeće dva NS seme automobila od po 1300 kg), podizanje trupca i na kraju tzv. Konanov krug.

Ovogodišnji „strongman“ u Novim Kozarcima postao je dvadesetpetogodišnji Srbin iz Austrije, Nemanja Tasić, koji je 2014. godine zauzeo pretposlednje mesto. Ne krijući oduševljenje izjavio je da mu je ovo najveći uspeh u karijeri ekstremnog sportiste koja je duga tek tri godine. Drugo mesto osvojio je Marek Tot iz Slovačke, dok je treće mesto zauzeo Poljak Jozef Tomaševski.

Predstavnik domaćina i jedan od glavnih organizatora takmičenja „Najjači čovek – Kup Evrope“ , Dragan Bogojević, iako u 49. godini, uspešno se borio sa znatno mlađim takmacima i zauzeo sedmo mesto.

Miodrag Bogojević, potpredsednik Bodi-bilding kluba „Sloboda“, izrazio je veliko zadovoljstvo uspešnom organizacijom  ovoga događaja i iskazao želju da se u Novim Kozarcima organizuje liga šampiona u ovom sportu, iako su uslovi za organizaciju ovakvog spektakla sve teži.

[do action=”fb-foto”]https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10153468227564824.1073742051.56790329823&type=3[/do]

NS SEME - Snaga dobrog roda i jakih ljudi