Svečano zatvaranje 54. Savetovanja agronoma i poljoprivrednika Srbije i 46. Simpozijuma “Poljoprivredna tehnika” održano je danas u 17,00h, u Sali Timok hotela “Palisad” na Zlatiboru. Nakon nekoliko dana provedenih razmenjujući ideje i iskustva, dogovarajući nove poslove i projekte, učesnici Savetovanja i Simpozijuma odlaze zadovoljni.

Zadovoljstvo uspehom ovogodišnjih skupova prvi je izrazio rukovodilac Savetovanja agronoma i poljoprivrednika Srbije, dr Radivoje Jevtić, koji je istakao da je ove godine ukupno 1336 učesnika prisustvovalo Savetovanju. Održano je 4 plenarna predavanja, 15 usmenih predavanja i 6 usmenih prezentacija sponzora. Dr Jevtić zahvalio se svim predavačim, panelistima i posetiocima skupa na učešću, interesovanju i trudu da ovogodišnje Savetovanje u izmenjenoj koncepciji programa učine izuzetnim, uz želju da se ovaj koncept i dalje razvija i unapređuje. Posebno se zahvalio svojim saradnicama, dr Ani Marjanović Jeromela i dr Dragani Miladinović na velikom zalaganju da organizacija Savetovanja protekne prema planu i programu.

Prof. dr Aleksandar Sedlar, rukovodilac Simpozijuma “Poljoprivredna tehnika”, zahvalio se dr Radvoju Jevtiću na inicijativi da ujedini ova dva skupa, izrazio zadovoljstvo ovogodišnjom posetom i nadu da će se ova velika obaveza, ali i čast, nastaviti i unapređivati u godinama koje dolaze.

Dr Ana Marjanović Jeromela zahvalila se svim učesnicima ovogodišnjih skupova, izrazivši zadovoljstvo što su protekli u lepoj atmosferi. Poželela je svima puno uspeha i izrazila želju da se Savetovanje, na čelu sa direktorkom Instituta dr Svetlanom Balešević Tubić i dr Radivojem Jevtićem uspešno nastavi sledeće godine, sa novim znanjima i idejama, i time zvanično proglasila 54. Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije i 46. Simpozijum “Poljoprivredna tehnika” završenim.

 

Galerija fotografija…